Menu

Η εμφάνισή του υπολογίζεται στο 400 π.Χ. και είναι άλλη μια αρχαία κινέζικη φυλή. Πρόκειται όμως για το σκύλο του λαού και όχι του παλατιού, όπως το Pekinois.
To όνομα είναι αγγλικό, ενώ σε άλλες χώρες ονομάζεται διαφορετικά, όπως στη Γαλλία Carlin, στην Ιταλία Carlino και στη Γερμανία Mops.
Χαρακτηριστικά

Ύψος: 25-27 εκ.
Βάρος: 6-8 κ.
Χρώμα τριχώματος: Υπάρχουν τρεις χρωματισμοί, ο μαύρος, ο γκρι και ο καφεκίτρινος. Στους ανοιχτόχρωμους χρωματισμούς το επιρίνιο και τα αυτιά είναι μαύρα. Το τρίχωμα είναι κοντό, γυαλιστερό, στιλπνό και λείο.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Είναι μικρόσωμα σκυλιά με εύρωστη διάπλαση, πλατύ στέρνο, μυώδη πόδια και συνολικά δυναμική εμφάνιση. Το κεφάλι είναι στρογγυλό και μεγάλο για μικρόσωμο ζώο, έχει πτυχές στο δέρμα και αποκτά μια χαρακτηριστική έκφραση. Το επιρίνιο είναι κοντό και τα μάτια είναι μεγάλα και στρογγυλά. Τα αυτιά του είναι μεσαίου μεγέθους, εκφύονται ψηλά και πέφτουν προς τα κάτω και μπρος. Το σώμα είναι κυλινδρικό και η ουρά είναι μεσαίου μήκους και στριφογυρνά πάνω στην πλάτη του ζώου.
Χαρακτήρας

Είναι ευαίσθητα και παιχνιδιάρικα. Τα πάνε καλά με τα υπόλοιπα κατοικίδια, αλλά προτιμούν την ανθρώπινη παρέα. Είναι έξυπνα και υπάκουα και τους αρέσει να μπλέκονται στα πόδια του ιδιοκτήτη τους. Με αυτό τον τρόπο ζητούν την προσοχή του και αν δεν την έχουν μπορεί να στρεσαριστούν.
Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 14 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι τα οφθαλμικά (λόγω του μεγέθους και της θέσης των ματιών τους), τα αναπνευστικά (λόγω της ανατομίας του αναπνευστικού συστήματος), η παχυσαρκία (διότι έχουν την τάση να παίρνουν εύκολα κιλά). Μία νόσος που προσβάλλει τα Pug είναι η κοκκιωματώδης μηνιγγοεγκεφαλίτιδα , άγνωστης αιτιολογίας με δυσμενή κατάληξη. Ευπαθή είναι και στο παράσιτο Demodex που προκαλεί τη δεμοδηκτική ψώρα.
ΠΑΓΚ ΤΙΜΕΣ: Οι τιμες για αγορα PUG-ΠΑΓΚ ειναι απο 300 εως 400 ευρω...
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΟΥΤΑΒΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, Η  ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΧΑΡΤΙΑ-PEDIGREE ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ!!!




Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top