Menu

Αυστραλιανός Ποιμενικός
DINGO (ΝΤΙΓΚΟ)
Αγριος Αυστραλιανός σκύλος

Αρχικα ηταν γνωστος ως σκυλος της Κουινσλανδης, ο Αυστραλιανος Ποιμενικος βοοειδων ειναι γνωστος για το δυνατο δαγκωμα του.Αναθρεμενος να ζει σε τραχυ περιβαλλον ειναι βασικα ενεργητικος σκυλος που ζει στην υπαιθρο και χρειαζεται πολλη ασκηση.Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μεταφέρθηκε στην Αυστραλία από τον άνθρωπο και στην συνέχεια εξαγριώθηκε, με αποτέλεσμα, κατόπιν της φυσικής επιλογής, να δημιουργηθεί αυτή η άγρια πιά φυλή. Αν όντως ισχύει αυτό τότε θα πρόκειται για την μοναδική περίπτωση που γνωρίζουμε που ο σκύλος άφησε τον άνθρωπο και επέστρεψε στην φύση. Όπως γνωρίζουμε και από την ιστορία ο σκύλος ακόμα και αν αφεθεί ελεύθερος δέν απομακρύνεται από τον άνθρωπο αλλά ζεί στις παρυφές των χωριών και των πόλεων και ποτέ δέν εξαγριώνεται τελείως. Είναι ένα σκυλί πολύ ισχυρό, με ενιαίο υπόξανθο χρώμα, ουρά ελαφρώς κυρτή, προς τα πάνω με τρίχες από την μέση και πίσω σαν βούρτσα, υποδολιχόμορφο με αυτιά όρθια και ρύγχος αιχμηρό και με την άκρη τους ρύγχους γκρίζου χρώματος (προσωπείο), Μοιάζει κάτι μεταξύ Αμερικάνικού Λύκου (Κογιότ) και τσακαλιού αλλά με πιό ισχυρή διάπλαση από το τσακάλι. Δυστυχώς βρίσκεται σε κίνδυνο αφανισμού και τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες για την εξημέρωση του και την καλλιέργεια του με επιτυχία. Μάλιστα ο κυνολογικός οργανισμός της Αυστραλίας το έχει αναγνωρίσει και γίνεται σοβαρή προσπάθεια για τον πολλάπλασιασμό του όχι μόνο με την εκτροφή του ώς οικόσιτο αλλά έχουν δημιουργηθεί και εθνικά πάρκα για την διατήρηση του στη φύση αλλά και σε ζωολογικούς κήπους. Είναι το μοναδικό σκυλί στην Αυστραλία και ο μεγαλύτερος εχθρός του καγκουρό αλλά και των άλλων θηλαστικών, ακόμα των ερπετών τα οποία μπορεί να φονεύσει με ευκολία και να τα φάει. Είναι πολύ ανθεκτικό, μπορεί να καταδιώκει για ώρες το καγκουρό μέχρι να το κουράσει και να το πιάσει και ζεί μέσα στις ερήμους και γενικότερα στις πιό ξηρές περιοχές της Αυστραλίας. Η ομοιότητα του με τον οικόσιτο σκύλο είναι καταφανής, ακόμα μπορεί να ζευγαρώσει με τα σκυλιά δίνοντας απογόνους γόνιμους.


ΡΑΤΣΑ
Πολλοι σκυλοι ανακατευθηκαν στη δημιουργια αυτου του σκυλου: Ντιγκο,Σμιθφιλντ, Μπλε Κολι, Σκυλοι Δαλματιας, Αυστραλιανοι Κελπις, Αγγλικοι Ποιμενικοι.
ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ
Εξυπνος και ανησυχος ο Αυστραλιανος ποιμενικος ειναι θαραλεος αξιοπιστος και δουλευτης.Η ρατσα ειναι γνωστη σαν Αυστραλιανος φτερνιστης η μπλε φτερνιστης γιατι κατορθωνε να μαζευει τα ζωα απο τα κοπαδια δαγκωνοντας τις φτερνες τους...
ΜΕΓΕΘΟΣ
Υψος αρσενικων 46-51 εκ.
Υψος θηλυκων 43-48 εκ

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top